Dorohoi News Logo

20 Martie: Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret

20 Martie Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret

Teatrul  este pentru toată lumea şi totuşi teatrul nu ajunge la toată lumea. Adesea nu ajunge la adult pentru că nu a existat oportunitatea pentru copil de a se îndrăgosti de  el.

De foarte multe ori nu ajunge la copil din cauză că adultul, care creează oportunitatea prezenţei copilului la teatru, are alte priorităţi. Altele, decât sădirea  în sufletul copilului a dragostei pentru spaţiul unde totul e posibil: teatrul.

Incepand din anul 2001, in data de 20 Martie, in peste 80 de tari ale lumii institutiile si companiile de teatru pentru copii  sarbatoresc impreuna cu publicul "Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret". Aceasta zi a fost introdusa in calendarul sarbatorilor culturale internationale la initiativa  Asociatiei Internationale  a Teatrelor pentru Copii si Adolescenti - ASSITEJ  cu sopul de a atrage atentia unui public cat mai mare asupra artei teatrale dedicate copiilor si adolescentilor.

Cu aceasta ocazie va invit sa celebram impreuna aceasta sarbatoare, să încercăm pentru o clipă să intrăm în lumea plină de taine şi frumuseţi a teatrului pentru copii. Vă invit, să încercăm totodată să înţelegem istoria si importanta acestei arte, rolul ei in societate si in dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri.

Multumesc tuturor celor care se implica in mod activ in promovarea  “Zilei Internationale a Teatrului pentru Copii si Tineret”  si va asigur de tot suportul si consideratia mea!

Florin Aionitoei
Manager Teatrul Vasilache Botosani

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web