Dorohoi News Logo

Ibănești – Festivalul „Ghiocelul de Argint”

Ibanesti

Duminica, 25 martie 2012 in comuna Ibanesti s-a desfasurat a IV-a editie a Festivalului „Ghiocelul de Argint”.
   
Primarul Ing. Romica Magopet a deschis aceasta festivitate spunand: „Nu este prima intalnire de acest gen, tocmai pentru ca este vorba despre editia a IV-a si va felicit pe toti pentru aceasta dorinta de a participa intr-o competitie, deci in esenta, pentru dorinta dvs. de a va perfectiona. Se spune ca atunci cand in lume domneste tacerea, in spatiu se aud corzile. Aceste corzi divine se aud astazi la Ibanesti. La Ibanesti va fi astazi un spectacol plin de grandoare, spun eu, va fi un spectacol plin de eleganta si nu in ultimul rand de o mare frumusete. Oamenii in general fac greseli cu cuvantul si strica uneori lucrurile. Noi, astazi la Ibanesti avem datoria sa indreptam lucrurile prin cantec. Iubirea cantecului este cea care face ca lucrurile sa fie unite, care face ca oamenii sa fie impreuna si nu in ultimul rand oamenii sa fie mai aproape de Dumnezeu. Tot ceea ce am facut si nu am facut bine nu mai poate fi indreptat sau se poate indrepta, dar foarte greu. Astazi, noi, la Ibanesti avem posibilitatea sa facem lucrurile sa fie facute bine, sa ne bucuram unii de ceilalti si sa dam amploarea potrivita acestui festival. Va urez success si multa, multa sanatate tuturor!”

Doamna Director Mariana Magopet a organizat si a prezentat intregul spectacol, in deshidere fiind elevii Scolii George Enescu. Boboceii clasei a II-a de la Scoala Mihail Sadoveanu Dumbravita au continuat cu un program frumos de dansuri, Dascariu Viviana a interpretat melodia „Te iubesc maicuta mea”, Creanga Niculai „Cantec de pe plai botosanean”, Creanga Adelina „Sarba de demult”. A urmat Aciobanitei George cu melodii interpretate la trompeta, acompaniat la acordeon de doamna profesoara de muzica Gusulei Gheorghina. Unul din fostii elevi ai Scolii Mihail Sadoveanu Dumbravita s-a implicat in organizarea acestui festival si a fost instructorul trupei „Doua generatii”, care a prezentat un frumos dans popular, din coregrafia domnului Fediuc Mihai.   

Festivalul a continuat cu momentul prezentat de Ansamblul Hudesteana de la Hudesti, care ne-au prezentat dansul si cantecul popular cu acompaniamentul fanfarei.
Elevii Scolii de la Cristinesti au inveselit publicul cu frumoasele programe artistice prezentate.
Scoala nr. 2 din Dorohoi a fost reprezentata de elevi care ne-au incantat cu catecul popular si muzica usoara. Scoala Ibanesti s-a pregatit pentru acest moment prin trei trupe de dans modern ale claselor a V-a, a VII-a si a VIII-a, iar copiii de la Centru de zi Ibanesti au impresionat prin eleganta valsului.       
Dupa terminarea festivalului pe terenul Bazei Sportive de la Ibanesti au avut loc competitii sportive. Domnul primar Ing. Romica Magopet a fost prezent la deshiderea meciurilor si a urat succes tuturor. Domnul profesor Corduneanu Ciprian a pregatit elevii scolilor Mihail Sadoveanu Dumbravita si Stefan cel Mare Ibanesti, pentru acest moment. Echipa de la Smardan a avut un numar de 9 fete pentru handbal si 9 baieti pentru fotbal, insotiti de dl antrenor prof. Andronic Viorel. Meciul dintre Ibanesti- Smardan s-a inchiat cu 2-1, victoria fiind a comunei noastre. La handbal, fetele si-au luat revansa scorul fiind 4-2 pentru echipa Smardan. S-a tinut si un meci intre satul Dumbravita si satul Ibanesti, care s-a inchiat cu 2-1 pentru Dumbravita.
   
Frumoasele evenimente au marcat pozitiv sufletele ibanestenilor, care au avut parte de o zi de sarbatoare deosebita.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web