Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: Un secret bine păstrat

carte

Au rămas căsătoriţi şaizeci de ani în cursul cărora, au fost sinceri unul faţă de altul. Discutau despre orice, se bucurau tot timpul împreună, se ajutau reciproc şi nu au avut nici un secret între ei.
         
Soţia păstra însă o caseta pe un raft şi l-a avertizat pe soţul ei să nu cumva se deschidă caseta sau să întrebe ce conţine. Deoarece soţul îşi respecta pe soţia foarte mult, a fost de acord. Într-o zi, boala a răpus-o pe soţie iar doctorul a spus că zilele-i sunt numărate.
         
Soţul a început să pună lucrurile soţiei lui într-o valiză, la păstrare şi când a găsit caseta, a luat-o şi s-a dus la soţia lui bolnavă s-o întrebe ce să facă cu ea. Soţia lui a zâmbit uşor după care i-a spus că a venit timpul să afle ce conţine această casetă.
         
A deschis soţul caseta şi a găsit în interiorul ei două păpuşi croşetate şi nişte ace şi aţe iar sub acestea  douăzeci şi cinci de mii de dolari. A rămas soţul mut de uimire.
         
Soţia lui s-a simţit datoare să-i explice: „Când ne-am căsătorit, m-a învăţat bunica mea un secret: că orice căsătorie poate fi de succes, dacă sunt evitate vorbele multe şi contradictorii. M-a sfătuit ca, la orice stare de nervi, să tac şi să croşetez o păpuşă”.
         
Aici soţul a oprit-o şi a întrebat-o: „Adică nu te-ai supărat pe mine în timp de şaizeci de ani numai de două ori ? Sunt tare fericit, dacă-i aşa ! Ei bine, am ştiut secretul păpuşilor dar despre cei douăzeci şi cinci de mii de dolari, ce poţi să-mi spui ?
         
A răspuns soţia lui: „Aceştia sunt banii pe care i-am încasat din vânzarea păpuşilor !” Bara Haki Abdulbaki (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web