Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: I-AM DAT MÂNA FIICEI MELE

carte

A fost o dată o fată tânără, studentă la Facultatea de litere care, în fiecare zi, mergea la facultate pe jos. Într-una din zile, era foarte rece şi cerul era acoperit cu nori iar când a venit seara, a început să plouă  cu piatră, ceea ce i-a făcut pe oameni să fugă şi să se adăpostească fiecare pe unde a putut.
         
Fata a ieşit din Universitate alergând probabil pentru a găsi un refugiu de furtuna. A sunat la uşa primei case dintr-o mahala ce i-a ieşit în cale. A deschis un tânăr şi a poftit-o înăuntru, chiar dacă nu se cunoşteau. Tânărul studia în aceleaşi Universitate şi trăia singur în casă. Tânărul a rugat-o să se odihnească lângă sobă şi să se relaxeze în cameră, liniştită, până ce furtuna se opreşte.
         
După o perioadă de timp, pe fată a luat-o somnul. Tânărul a intrat şi a văzut că fata a adormit ca o prinţesă, a ieşit şi a închis uşa.
Când s-a trezit, fata a deschis uşa camerei şi a văzut că tânărul era căzut jos, inconştient. S-a speriat şi a fugit din casă. Alerga fără să se uite în spatele ei. A ajuns acasă şi a povestit cele întâmplate tatălui ei, care o căutase toată noaptea !
        
A doua zi, tatăl fetei s-a dus la Universitate şi a întrebat de tânărul care a lipsit în acea zi de la şcoală. S-a dovedit că acesta era internat la spital. S-a dus la spital să-l întâlnească şi să ştie ce s-a întâmplat cu el şi cu fiica lui, cu o seară înainte. A găsit un tânăr chipeş educat, cu stare şi a aflat de la doctor că era internat pentru că şi-a ars degetele.
         
A intrat în vorbă tatăl fetei cu băiatul, fără să-i spună cine este. Băiatul a prins a-i povesti cum, cu o zi înainte, s-a adăpostit la el acasă din cauza furtunii o fată, cum el a primit-o în casă, chiar în camera lui, cum a găsit-o dormind, frumoasă că un înger, cum a intrat diavolul în sufletul lui, dar când s-a apropiat de ea, a simţit că nu poate face nimic şi a ieşit afară din cameră. Apoi, a povestit cum, de câte ori se vedea slab în faţă diavolului, îşi ardea câte un deget că să-şi amintească de focul şi chinul din iad, până când şi-a ars toate degetele, a leşinat de durere  şi nu mai ştie ce s-a întâmplat şi s-a trezit în spital.
         
După ce a auzit povestea, tatăl fetei a spus tare, celorlalţi oameni din salon:       
-Fiţi martori, oameni buni: dacă vrea acest tânăr, eu îi ofer mâna fiicei mele ! Bara Haki Abdulbaki (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web