Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: Cine este bogat și cine este sărac

carte

A fost o dată un om foarte bogat care şi-a luat cu el fiul într-o excursie într-o localitate săracă, ca să vadă băiatul modul în care oamenii săraci trăiesc. Şi au petrecut zile şi nopţi la o fermă în care trăia o familie săracă.
         
Pe drumul de întoarcere, tatăl la întrebat pe fiul său, cum a fost călătoria, dacă i-a plăcut. Fiul a răspuns că i-a plăcut foarte mult. I-a rămas în memorie că ei au doar un câine şi săracii aveau patru; că ei aveau o piscină în mijlocul grădinii lor iar săracii aveau un lac mare în apropiere; că ei aveau felinare pentru a lumina grădina iar săracii aveau stelele ce străluceau pe cer; că toată curtea casei lor se termina cu grădina dar săracii aveau tot orizontul; că ei aveau servitori ce îi serveau, dar săracii se ajutau între ei; că, în timp ce ei cumpără de mâncare, săracii mănâncă din grădinile lor şi din munca lor; că ei au ziduri ce-i protejează, dar săracii au prieteni peste tot.
         
A tăcut tatăl băiatului iar băiatul a mai adăugat:         
-Mulţumesc, tată, pentru că mi-ai dat şansa să văd cât de săraci suntem noi şi ce bogaţi sunt ei! Bara Haki Abdulbaki (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web