Dorohoi News Logo

Despre fotografie, cu dorohoianul Marius Petrescu la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani - VIDEO-FOTO

DSC_01

Sambata, 21 aprilie 2012, holurile si foaierul Teatrului „Mihai Eminescu” din Botosani au devenit gazda unei noi expozitii de fotografie, OGLINZI POST-MODERNISME, cu lucrari semnate de dorohoianul Marius Petrescu. Evenimentul a fost inclus in Calendarul manifestarilor dedicate Zilelor municipiului Botosani editia 2012.

In organizarea expozitiei si-au dat concursul: Asociatia Culturală ARLECHIN Botosani, Asociatia Judedeană a Organizatorilor de Evenimente Botosani (Flavius Alin Damean, Relu Oneaga), Primaria Municipiului Botosani, Teatrul „Mihai Eminescu” Botosani (Traian Apetrei), în colaborare cu Clubul Fotografilor Botosani (Marius Agrigoroaei) si Centrul Europe Direct Botosani (Radu Cajvaneanu). Falvius Damean, reprezentantul Asociatiei Judetene a Organizatorilor de Evenimente Botosani, a vorbit despre semnificatia unei astfel de expozitii, unice in tara, in cadrul paletei de activitati dedicate botosanenilor.

Marius Petrescu a adus in atentia vizitatorilor aspecte referitoare la tematica expozitiei cat si privitoare la modul de executare a lucrarilor, care au devenit pentru el o pasiune, spunand: „Expozitia aduna fotografii executate intr-o perioada indelungata de timp, fiind rezultatul unui exercitiu de a descoperii modul ascuns privirii noastre, si pe care realitatea inconjuratoare ne asteapta sa il relevam. Veti gasi subiecte cu semnficatii aparte, iar fotografiile pot fi incadrate in curentul cultural postmodernist. Este o oportunitate pentru mine de a face aprecieri, la adresa gazdelor a organizatorilor, a participantilor – adolescenti, cadre didactice, artisti fotografi, colectionari, botosaneni iubitori ai artei, cat si reprezentantilor media cu referire speciala pentru Dorohoi News.” Un moment emotionant a actiunii l-a constituit oferirea de catre fotograf a lucrarilor in miniatura «scaunelul» si «jucatorul de table» unuia dintre copiii prezenti, ca o prima lectie de «alfabetizare» cu ansamblarea betelor de chibrit.

Corneliu Drescanu s-a referit la aspectele de arta fotografica ale fotogramelor expuse, remarcand: „Fotograful Marius Petrescu, transmite prin exprimarea sa artistica o noua viziune si o noua formula stilistica. Aceste popasuri ale ochiului interior ne indeamna la un altfel de intelegere si de surprindere a lumii.”

Precizam faptul ca artistului fotograf i s-a acordat, o diploma de apreciere, pentru ineditul lucrarilor realizate. Dorohoiul este reprezentat la Zilele municipiului Botosani si de consacrata formatie „FARA ZAHAR”. (DorohoiNews.ro)

 

Vezi GALERIE FOTO completă de la acest eveniment - Click AICI









Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web