Dorohoi News Logo

Astăzi debutează ediţia a II-a a Festivalului „Nord-Est folk”

Festivalul_Nord-Est folk

Festivalul „Nord-Est folk” este conceput ca o manifestare artistică şi culturală care se adresează interpreţilor individuali şi de grup de muzica folk din ţară.

Festivalul ce are drept scop descoperirea şi promovarea de noi talente interpretative (şi de creaţie) ale muzicii folk, va avea loc la Dorohoi, pe 5 şi 6 mai 2012. Manifestarea ajunsă la ediţia a II-a este organizată de Primăria Municipiului Dorohoi, Casa Municipală de Cultură Dorohoi şi Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi.

„Sperăm ca Festivalul Naţional „Nord-Est folk” să se ridice la aşteptările iubitorilor de muzică folk şi să încercăm să creăm o tradiţie a muzicii folk la Dorohoi. Le urez mult succes tuturor participantilor şi îmi doresc să descoperim cât mai multe talente”, a declarat pentru Dorohoi News, directorul Casei Municipale de Cumltură, Valuţa Murariu.

Manifestarea se va desfăşura astfel:
Ziua I - „Concurs” - sâmbătă, 5 mai 2012, începând cu ora 17:00;
Ziua II-a - „Gala Laureaţilor” - duminică, 6 mai 2012, începând cu ora 17:00.

Ordinea intrării în concurs se va decide prin tragere la sorţi, iar clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. În cele două seri vor avea loc şi recitaluri susţinute de nume consacrate ale muzicii folk.

Membrii juriului şi în recital:

Emil Raducanu – realizator emisiuni Radio Iasi – presedinte juriu
Andrei Maftei – poet – membru juriu si prezentator
Sorin Poclitaru – poet – membru juriu
Ovidiu Mihailescu – cant autor – membru juriu si recital
Ionut Onisor – cant autor – membru juriu si recital
Ionut Mangu – cant autor – membru juriu si recital
Catalin Ungureanu – cant autor – membru juriu si recital
Adrian Bezna – cant autor – membru juriu si recital

Festivalul-concurs „Nord-Est folk” se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi interpretative (şi componistice), cu vârsta minimă de 10 ani. Concurentii la festival pot participa la doua categorii si anume, individual sau grupuri (până la 4 pesoane). (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web