Dorohoi News Logo

„Nudul” fotografic, opus vulgarului cotidian

Expozitiea Nudul_15

Deschiderea primei expozitii fotografice „Nudul” la Botosani, avand-o ca autor pe Anca Cernoschi din Timisoara a oferit publicului si iubitorilor genului, posibilitatea unor multiple reflectii. Evenimentul fost organizat de Clubul Fotografilor din Botosani, Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani, si Muzeul Judetian Botosani, la Galeriile de Arta “Stefan Luchian” sub patronajul Artistilor Fotografi din Romania.

O prezenta semnificativa a fost aceea a membrilor Foto-Clubului “Marul” din Gura Humorului, iar Dorohoiul a avut ca “ambasadori” ai pasiunii pentru fotografia de calitate pe Benone Puscasu si Marius Petrescu. Vernisajul s-a bucurat de aprecieri unanime din partea celor prezenti. Am selectat cateva interventii sugestive.

„Am fost intampinata la Botosani de oameni care impartasesc aceeasi pasiune cu mine si ma bucur ca prin lucrarile mele am reusit sa atrag foarte multa lume in jurul acestui eveniment pentru care le multumesc foarte mult !”, a spus Anca Cernoschi.

„Pentru toti cei care au participat la acest eveniment a fost ceva unic si emotionant. Suntem foarte bucurosi sa o avem alaturi de noi pe Anca, o fiinta deosebita ce prin aparatul foto face magie. Ne-a prezentat prin creatiile sale dovada ca femeia este cea mai frumoasa creatie a lui Dumnezeu. Speram din tot sufletul sa mai avem proiecte impreuna si sa se lege o frumoasa prietenie cu Anca.”, a tinut sa precizeze, Ana-Maria Mihai membra a Clubului Foto Botosani.

„De ce nudul feminin ? Poate fi o retrimitere edenica. Ce ce corpuri diverse surprinse in variate contexte ? Sugestia eternei “matrice” si a aspiratiei spre libertate si contopire la scara infinitului. Dar ipostazele ? Omniprezenta si inefabila chemare feminina. Fata de vulgarul cu care ne confruntam la tot pasul, fotografia Ancai Cernoschi ne indeamna la contemplare. De la “accidentala” intoarcere a privirii pe strada dupa o EA, unde ochiul reactioneaza instinctual lucrarile expuse ne duc analiza spre echilibrul vizual, al realitatii, naturalului, inteorizarii prin cautarea compozitiei echilibrului gratios. Realmente, tablourile expuse, sunt un exercitiu de profesionalism in arta fotografica ! Aidoma unui antrenament al ochiului uman, care poate dezvolta aceasta tema fotografica, prezenta noastra la vernisaj de poate reda astfel: Imaginea ascunsa privirii / Indata ce-i expusa / Se priveste / Eu cred ca abia atunci / Incepe viata ei / In lume./”, a punctat Marius Petrescu membru al Clubului Foto Botosani.

Precizam faptul ca expozitia poate fi vizitata in perioada 4 – 25 mai 2012. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web