Dorohoi News Logo

Concert „In Memoriam” George Enescu la Dorohoi

Concert In Memoriam George Enescu_1

Melomanii au savurat ieri, 5 mai, începând cu ora 18:00, concertul „In Memoriam” George Enescu ce a avut loc la Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi.

Concertul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 57 de ani de la moartea marelui artist. Concertul a fost susţinut de Phoebus String Quartet din Botoşani (Raul Chis – violin 1, Cristina Chiş – violin 2, Dan Iordăchianu – violă, Ovidiu Alupei – cello), iar intrarea a fost liberă.

„În această seara ne-am bucurat de un public numeros la concertul dedicat muzicianului George Enescu. Artistii au primit aplauze meritate si au fost multumiti de prezenta tinerilor care au venit sa-i vada. Multumim inca odata sponsorilor si sustinatorilor pentru ca au facut ca acest concert sa se desfasoare acasa la maestrul George Enescu.”, a declarat pentru Dorohoi News, muzeograful Alexie Lidia.

Vezi programul concertului:

P. Mascagni - Cavalleria Rusticana
J. Strauss - Gitana Galop
F. Kreisler - Schon Rosmarin
E. Elgar - Salut d'Amour 
J. Strauss - Annen Polka
P. I. Tchaikovsky - Sleeping Beauty Waltz
F. Schubert - Serenade
J. Strauss - Pizzicato Polka
V. Monti - Czardas
F. Schubert - Moment Musical
P. I. Tchaikovsky - Dance of the Little Swans 
J. Offenbach - Cancan
J. Strauss - Radetzy Marsch

Concertul a fost organizat cu sprijinul Asociației Culturale Debelly Artepol'S, Muzeului Judeţean Botoşani, Muzeului Memorial „George Enescu” Dorohoi şi Asociaţiei Culturale „Enescu” Botoşani, iar ca partener media DorohoiNews.ro. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web