Dorohoi News Logo

Caleidoscop în cuvinte, de WEEKEND: Hoții din livadă

carte

Se zvoneşte că, un paznic care păzea o livadă dintr-un sătuc, a surprins doi hoţi, care furau fructe şi tăiau copacii pentru lemnul lor.
         
Paznicul bătrân s-a gândit că este singur iar hoţii sunt mai puternici decât el. Totuşi, conştiinţa lui nu a putut să lase hoţii să facă ravagii în livadă şi să rămână nepedepsiţi. A strigat la ei se înceteze, i-a avertizat dar, degeaba! A început să strige la oamenii din sat cerând ajutor şi crezând că oamenii o să sară în ajutorul lui, dar nu s-a întâmplat nici un eveniment ca aceasta.
         
Cunoscând paznicul, a doua zi, hoţii s-au plâns la autorităţi că paznicul i-a ameninţat şi hărţuit. Au susţinut că sunt specialişti în pomicultură şi că făceau unele experienţe. Au cerut chiar să fie paznicul dat afară din serviciu deoarece, nu este conştient de munca lor benefică.
         
Colac peste pupăză, a intervenit şi o Societate pentru apărarea libertăţilor omului cu o declaraţie în această problemă şi în favoarea hoţilor, prin care, se susţineau spusele hoţilor, inclusiv că paznicul a pus viaţa lor în primejdie. În încheiere, au întrebat în beneficul cui sunt atâtea restricţii şi un gard atât de înalt şi de solid, şi ce spun autorităţile referitor la transparenţa în muncă şi în justiţie?! Bara Haki Abdulbaki (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web