Dorohoi News Logo

Prima sedinţă a „Cercului de la Dorohoi” aflat sub patronajul Despărţământului ASTRA „Mihail Kogalniceanu” Iași

Cercul de la Dorohoi 1

Duminica, 20 mai 2012, la Casa Municipala de Cultura Dorohoi, a avut loc sedinta de constituire a « Cercului de la Dorohoi », ca filiala a Asociatiei ASTRA Iasi. Aceasta asociatie a fost infiintata in anul 1861, avand ca obiectiv demersuri majore in istoria natiunii noastre si cu contributii remarcabile la afirmarea si recunoasterea valorilor nationale, implicandu-se in pastrarea si afirmarea identitatii romanilor, filiala de la Iasi purtand numele istoricului Mihail Kogalniceanu, luand fiinta la 18 noiembrie 1994. Asocitatia cuprinde 75 de filiale cu raspandiri in Moldova, Ucraina, Serbia, Muntenegru si Romania.

Rezumand acest scurt istoric, aceasta asociatie a initiat si desfasurat in ultimii 18 ani numeroase activitati in domeniul invatamantului, stiintei, culturii si artei. La initiativa directorului Casei Municipale de Cultura Valuta Murariu, demersurile ASTREI si-au gasit ecou prin infiintarea «Cercului de la Dorohoi».

«Prin infiintarea acestui cerc, putem veni in intampinarea asteptarilor iubitorilor de cultura, din oras, urmarind prin aceasta redimensionarea vietii cultural artistice, pe urmatoarele obiective: editarea unei reviste culturale, organizarea de evenimente, festivaluri, expozitii, toate sub girul acestei asociatii de prestigiu, care ofera consiliere de specialitate, dar mai ales autoritatea actului cultural de performanta si cu reverberatii in trecut», a precizat directorul Valuta Murariu.

In prima sedinta s-a prezentat cadrul legislativ care reglementeaza organizarea cercurilor aflate sub patronajul ASTREI, elementele organizatorice ce privesc subdiviziunile acesteia, procedandu-se la alegerea prin vot a conducerii. Astfel in functia de presedinte de cerc a fost ales prof. Titus Ciprian Tomiuc, in cea de vicepresedinte prof. dr. Ciprian Voloc iar ca secretar a fost desemnat prof. Corneliu Drescanu.

Precizam faptul ca activitatile Cenaclului literar Editor isi vor gasi configuratia in fiecare zi de duminica, incepand cu ora 13, in cadrul acestui cerc cultural nou infiintat. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web