Dorohoi News Logo

Participare remarcabilă a elevilor dorohoieni la Concursul internațional „Ofranda sunetului”

Ofranda sunetului

Recent, Palatul Copiilor din Iasi a fost gazda pentru a VIII-a oara a Concursului international de muzica vocala si instrumentala “Ofranda sunetului” la care au participat copii din Bucuresti, Satu-Mare, Suceava, Botosani, Dorohoi, Vaslui, Birlad, Tecuci, Republica Moldova si Ucraina.

Scoala muzicala dorohoiana a fost reprezentata de elevi de la Scoala nr. 5 “Spiru Haret”, la sectiunea muzica clasica-pian si sectiunea jazz – indrumator prof. Gheorghina Gusulei, de la Colegiul National “Grigore Ghica”, Seminarul Teologic “Sf. Ioan Iacob”, Scoala nr. 8 “Mihail Kogalniceanu” – coordonator prof. Gheorghe Onciu si care in urma unor evolutii artistice deosebite, au intrat in topul competitiei, obtinand urmatoarele distinctii:
- Silvestru Bidascu (Seminarul Teologic, clasa a X-a) - Premiul I si Premiul special al juriului la sectiunea jazz;
- Xenia Ciuraru-Astefanoaie (Colegiul National “Grigore Ghica”, clasa a IX-a) – Premiul I, la sectiunea muzica clasica-pian;
- Medeea Murariu (Scoala nr. 5, clasa a V-a) – Premiul al II-lea;
- Leonardo Asofroniei (Scoala nr. 8, clasa I) – Premiul al II-lea;
- Teodora Ciuraru-Astefanoaiei (Scoala nr. 5, clasa a VIII-a) – Premiul al III-lea.

„A fost o recunoastere a valorii micilor artisti din Dorohoi, in contextul in care juriul a fost format din profesori ai Liceului de muzica din Iasi si de la Academina de muzica <George Enescu> din capitala moldovei.”,  ne-a spus prof. Gheorghina Gusulei. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web