Dorohoi News Logo

„Mugurelul” va reprezenta Dorohoiul la festivalul folcloric din Vatra Dornei

mugurelul

Ansamblul „Mugurelul” alcătuit din orchestra „Mugurelul”, coordonată de prof. Marcel Dupu, şi formaţia de dansuri „Stejărelul”, coordonată de Constantin Dicu şi Leonid Enea vor participa în perioada 18-20 iulie la Festivalul Naţional  de Folclor „Dorna, plai de joc şi cântec.”

 
Festivalul aflat la a V-a ediţie se desfăşoară în Vatra Dornei şi va include dansuri populare, melodii interpretate de solişti vocali şi instrumentişti, piese de orchestră din zona folclorică pe care o reprezintă. 
 
Împreună cu Ansamblul „Mugurelul” se deplasează şi fanfara Palatului Copiilor din Botoşani, coordonată de înv. Ioan Enciu. „Având în vedere faptul că noi suntem laureaţi ai acestui festival, la ediţia de acum doi ani, sperăm ca şi anul acesta să facem o impresie deosebită. Acolo vom promova talentul copiilor şi folclorul autentic din judeţul Botoşani”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, prof. Marcel Dupu.
 
Festivalul Naţional de Folclor al Copiilor „Dorna, plai de joc şi cântec” este dedicat memoriei profesorului Gavril Moroşan, cel care a înfiinţat acum 30 de ani Ansamblul Folcloric „Balada Dornelor”. (Mădălina O.)
 
Autor: DorohoiNews.ro
cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web