Dorohoi News Logo

S-a prelungit perioada de înscriere pentru Festivalul de Muzică Tradiţională “Prin Muzică, La Obârşii” din Buzău

Prin Muzica, La Obarsii

Copiii şi tinerii cu vârsta cuprinsă între 11 şi 18 ani sunt invitaţi să participe la Festivalul de Muzică Tradiţională „Prin Muzică, La Obârşii” Buzău 2012, ediţia a III-a.

Acesta va avea loc în perioada 24-26 august 2012, la Sala de Festivități a Consiliului Județean Buzău, str. N. Bălcescu, nr. 48. Înscrierea la concurs se face în baza dosarului de înscriere care va conţine: un dosar cu şină, copie xerox după certificatul de naştere sau cartea de identitate, fişa de concurs completată, CD sau DVD cu piesele propuse pentru preselecţie. Înscrierile s-au făcut prin poştă până pe 25 iulie, dar se pot face online până în data de 31 iulie.

La concurs pot participa atât soliști vocali cât și  grupuri vocale tradiţionale(maxim şase persoane), soliști instrumentişti și grupuri(tarafuri) tradiţionale(maxim şase persoane). Preselecţia se va ţine la Buzău în zilele de 9 şi 10 august, unde vor fi selecționați și desemnați primii 16 concurenți, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

Juriul preselecţiei va fi constituit din specialişti din domeniu, care vor selecţiona concurenţii pe baza audierii CD-urilor sau DVD-urilor primate. Interpreţii vocali vor prezenta la preselecţie cel puţin trei cântece, cu sau  fără acompaniament orchestral.Interpreţii instrumentişti vor prezenta cel puţin trei piese instrumentale, cu sau  fără acompaniament orchestral.

Nu se pot prezenta în concurs laureații ediției precedente care au obținut Premiul I sau Trofeul Festivalului. Portul popular specific zonei de provenienţă a concurentului este obligatoriu (va fi unul din criteriile de apreciere şi notare a interpreţilor).

Evenimentul este organizat de: Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean Buzău, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţia Literară Ra-Libris, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Creație Tradiționale Buzău. Regulamentul Concursului şi modelul fişei de concurs se pot descărca de pe site-ul Asociatiei http://www.ralibris.ro, http://ra-libris.blogspot.com și site-urile partenere. Aceste documente mai pot fi găsite la afișierele Centrelor Județene pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale sau la Inspectoratele Școlare Judeţene(IŞJ). (Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web