Dorohoi News Logo

Patru elevi ai Seminarului Teologic Dorohoi au participat la Şcoala de Vară „VARLAAM MITROPOLITUL”

Seminarul Teologic Dorohoi

Seminarul dorohoian a primit vizita  delegaţiei Centrului Eparhial Iaşi miercuri, 19 septembrie, ca urmare a desfăşurării  la Centrul Cultural "Sf. Ilie" (al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei) de la mănăstirea Miclăuşeni, jud. Iaşi, în perioada 20-25 iulie 2012, a Şcolii de Vară „VARLAAM MITROPOLITUL”.

La Şcoala de Vară au participat patru elevi de la Seminarul Teologic Dorohoi, elevul Silvestru BIDAŞCU din anul II ( clasa a-X-a), compunând Imnul Şcolii de Vară. Preacuviosul părinte  arhimandrit Hrisostom RĂDĂŞANU, Consilier al Sectorului Învăţământ şi activităţi cu tineretul al MMB a fost însoţit de trainerii Cezar CÂRLAN şi Valentin ŢOC.

În deschiderea întâlnirii cu profesorii şi elevii de la cele două profile ale Seminarului dorohoian, preacuvioşia sa a transmis acestora binecuvântarea ÎPS Sale, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. TEOFAN, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. A urmat expunerea concluziilor rezultate ca desfăşurare a Şcolii mai sus amintite, după care cei doi traineri au prezentat ceea ce s-a întâmplat la finalul taberei şi se va întâmpla de acum încolo în fiecare Seminar teologic din cele 5 participante din arealul Arhiepiscopiei Iaşilor, implicit în cadrul celui  dorohoian.

S-a constituit grupul "ALEPH" format din cei 20 de participanţi. Elevii care au fost  la Miclăuşeni, vor deveni formatori la nivel de şcoală, iniţiind crearea unor Cluburi de muzică folk, jurnalism religios şi literatură-teatru cu activităţi săptămânale. Cluburile vor avea un coordonator, un secretar şi membri, care se vor întâlni semestrial la nivel de Arhiepiscopie.

Activităţile desfăşurate şi produsele acestora vor fi prezentate şi mediatizate prin intermediul unei reviste de cultură din Piatra Neamţ şi a portalului DOXOLOGIA al MMB (www.doxologia.ro) cu direcţionare către cele 800 de pagini web ale parohiilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor şi altor doritori de noutăţi în privinţa activităţii Bisericii Ortodoxe.

Având deja o experienţă formată în toate aceste privinţe subliniate de programul Şcolii de Vară "VARLAAM MITROPOLITUL", elevii seminarişti şi cei de la filologie bilingv română-engleză, urmează să dezvolte activităţi specifice celor trei cluburi la nivel de instituţie, devenind modele pentru elevi de la alte instituţii de învăţământ cu care se doreşte ca elevii seminarişti să interfereze. Următoarea sesiune a  Şcolii de Vară "VARLAAM MITROPOLITUL" va cuprinde şi elevi de la licee laice din cuprinsul Arhiepiscopiei Iaşilor. (DorohoiNews.ro)

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web