Dorohoi News Logo

Istoria Dorohoiului, cuprinsă într-un concurs - FOTO

Concurs istorie 20

Alături de implicarea în alte activităţi cu participare şcolară, 95 de elevi a fost numărul elevilor care au participat la cele trei concursuri care s-au desfăşurat la ediţia din acest an a Zilelor municipiului Dorohoi: Concursul de poezie „Saşa Pană”, Concursul de pictură “Artur Verona” şi Concursul “File din istoria oraşului Dorohoi”, ultimul desfăşurându-se sâmbătă, 6 octombrie 2012.

Şi acest concurs a fost promovat şi sprijinit de Primăria municipiului Dorohoi, Casa Muncicipală de Cultură Dorohoi, dar şi de profesorul pensionar Ilarion Mandachi, unul dintre autorii ultimei monografii a localităţii, lucrare care a constituit suportul evaluării cunoştinţelor elevilor. Concursul de istorie a dezvoltat două dimensiuni: cunoaşterea informaţiilor regăsite în monografia “Gheorghe Grigoraş, Vasile Coţofrei, Ilarion Mandachi, Dorohoi 600. File de monografie, Editura Tipo-And, Dorohoi, 2007” şi dezvoltarea abilitaţilor de a coopera într-un echipaj.

Configuraţia clasamentului pentru competitorii din domeniul istoriei oraşului Dorohoi, în urma jurizării făcute de către un reprezentant al fiecărui liceu participant şi prof. Ilarion Mandachi, este următoarea:
·    Locul I – echipajul Grupului Şcolar “Regina Maria” (coordonator, prof. Tania Amariei);
·    Locul al II-lea – a fost adjudecat de liceenii de la Colegiul Naţional “Grigore Ghica” (prof. Dana Pavel);
·    Locul al III-lea – Seminarul Teologic “Sf. Ioan Iacob” (prof. Cristina Ignat);
·    Locul al IV-lea – Grupul Şcolar “Al. Vlahuţă” (prof. Corina Irimia).

Precizăm şi faptul că acest concurs a fost unul acerb, concurenţii fiind însoţiţi de galerii extreme de motivate, iar desfăşurarea şi decernarea premiilor au avut loc în Sala Teatrului. „Prin acest concurs, aflat la a III-a ediţie, am avut în atenţie redobândirea sentimentului de patriotism, a mândriei de a fi dorohoian, de la vârstele copilăriei şi ale adolescenţei, prin cunoaşterea istoriei locale, a istoriei în general, care trebuie să revină locul de carte de identitate, a unui popor.”, a precizat prof. Ilarion Mandachi, iniţiatorul concursului.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web