Dorohoi News Logo

Clubul Copiilor Dorohoi: Rezultate deosebite obținute de membrii Cercului „Muzică folk-muzică ușoară”

Grupul folk NOI DOI

Week-endul trecut a avut loc la Bucuresti, in Sala Mica a Palatului National al Copiilor a X-a editie a Festivalului National de Creatie si Interpretare a muzicii folk "Toamna baladelor". Au participat peste 200 de concurenti din mai multe judete ale tarii, iar in juriu au fost personalitati remarcabile ale muzicii de gen (Mircea Vintila, Ovidiu Mihailescu, Maria Gheorghiu, Eugen Cristea, s.a).

Judetul nostru a fost reprezentat de elevii de la Clubul Copiilor Dorohoi: Andrei Cislariu la sectiunea interpretare clasele V-VIII, care a obtinut Premiul III cu piesa "Morile de vant" (muzica: Andrei Cislariu, versuri: Sorin Poclitaru) si Grupul "Noi doi", format din Laura Macoviciuc si Andrei Cislariu, care a participat la sectiunea creatie clasele V-XII cu piesa "Peste varfuri" (muzica: "Noi doi", versuri: Mihai Eminescu), obtinand Mentiune.

In perioada 26-27 octombrie a avut loc la Alba Iulia Festivalul National de Muzica Tanara "Ritmurile copilariei", unde la sectiunea interpretare muzica usoara clasele I-IV au participat solistele Miruna-Ecaterina Mihai care a obtinut Premiul II si Andra-Elena Mihalache care a obinut Premiul I; la sectiunea interpretare muzica usoara clasele V-VIII solista Laura Macoviciuc a obtinut Premiul III. La acelasi concurs, la sectiunea "muzica folk" a participat Andrei Cislariu care a obtinut la categoria clasele V-VIII Premiul I, iar Grupul folk „Noi doi" format din Laura Macoviciuc si Andrei Cislariu a obtinut Premiul I la categoria grupuri clasele V-VIII.

La inceputul anului scolar, in perioada 28-30 septembrie a avut loc la Targu Neamt Festivalul International de Muzica Usoara pentru Copii la care au participat doi membri ai Grupului VOCES : Andra Mihalache, care a obtinut Premiul special si Eduard-Danut Pintilei care a obtinut Premiul II. La sfarsitul vacantei de vara, in perioada 28-30 august solistii Andra-Elena Mihalache si Eduard-Danut Pintilei au participat la Chisinau-Republica Moldova la Festivalul International de Muzica Usoara "Nova Latinitas", obtinand Premiul II, respectiv Premiul.

Sambata, 10 noiembrie 2012, Grupul VOCES si solistii acestuia, precum si solistul folk Andrei Cislariu si Grupul folk „Noi doi" vor participa cu un spectacol muzical la Libraria "Carturesti" din Iulius Mall Suceava lcu ocazia lansarii cartii poetului Sorin Poclitaru - "Manual de obraznicii".

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web