Dorohoi News Logo

Un nou concert de excepţie al Filarmonicii Botoşani, la Sala Teatrului din Dorohoi

Concert Filarmonica Botosani_Sala teatrului Dorohoi_05

Filarmonica Botoșani a susținut un nou concert de excepție astăzi, 8 noiembrie, începând cu ora 12:00, la Sala Teatrului din Dorohoi.

Acest concert/lecție face parte din seria concertelor organizate în cadrul proiectului inițiat de Liceul „Regina Maria” Dorohoi, proiect care a ajuns la al cincilea an consecutiv.

Iniţiatorii proiectului sunt prof. Gabriela Bolohan, director adjunct al Liceulul „Regina Maria” Dorohoi, prof. Emilian Pochișcan, director al Liceulul „Regina Maria” Dorohoi și prof. Petru Damaschin, iar începând de anul trecut s-a alăturat și Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi, prin prof. Carmen Agrăpinei.

„Parteneriatul constă în susţinerea a cel puţin două concerte/lecţii în fiecare an şcolar pe diverse teme, iar împreună cu Filarmonica Botoșani și mai nou cu Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi am reușit să atragem elevii către muzica simfonică. Copiii sunt interesați și au inceput să descopere această muzică, fapt care ne bucură şi sperăm să continuăm măcar încă cinci ani.”, a declarat pentru Dorohoi News, prof. Gabriela Bolohan.

Emilian Pochişcan, directorul Liceului „Regina Maria” Dorohoi, s-a arătat la foarte încântat de parteneriatele pe care le încheie unitatea de învăţământ cu instituţiile de cultură. Totodată acesta este de părere că rezultatele și beneficiile pe care la au elevii în plan cultural sunt extraordinare și de aceea va continua acest demers și în anii școlari următori.

La concertul de astăzi au asistat aproximativ 200 de elevi de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi și 200 de elevi de la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web