Dorohoi News Logo

Cărți noi în limba română - de Paloma Lăpuşneanu

Paloma Lapusneanu

Românii noştrii din Israel nu se desmint. Asistam ca de obicei la o perioadă destul de fecundă, unde apar multe cărţi în limba lui Eminescu şi Creangă, cărţi editate în România.
  
Iată-l pe cunoscutul doctor dermatolog Dorel Şchor cu un palmers literar destul de bogat şi în România natală, vine şi propune publicului cititor două cărţi de umor destul de suculente: “Toate spectacolele sunt unice”, miniaturile umoristice fiind ilustrate de Done Stan şi, “Zâmbeşte, măine va fi mai rău” cu colaborarea cartoonistului Constantin Ciosu.
 
Harry Ross este prezent cu volumul său “1000 de aforisme”, unde spicuiesc la întâmplare pentru dumneavoastră: “Economiseşte zilnic un surîs pentru o bătrîneţe veselă”, sau ”Trăim şi murim pentru un strop de viaţa”, sau “Ce aştepţi de la un viţel, cu o mamă vacă şi un tată bou?”, sau “Dragostea nu e doctorie, totusi vindecă sufletele rănite” sunt doar câteva adnotari care ca şi celelalte din volum descretesc frunţile.
  
Fostul artist Carol Feldman a scos la editura ieşeană “24 ore” cartea “Etajul 13”, care în presa israileană primeşte elogii destul de optimiste. Aici a-şi aminti şi de volumul cunoscutei poete, ingineră de profesie din Haifa intitulat: “Poeme de pe cele două maluri al sufletului” complectate cu cărţile scrise de doi autori care se vreau într-un fel  ziarişti: “Maimuţele de dincolo de amintiri” de Ivan Lungu şi “De la Est la Vest” de Theodor Toivi.
  
Demn de amintit că organizaţiile româneşti din Israel fac multe pregătiri pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României de la 1 Decembrie. Cu această ocazie a-şi aminti de “Seara Omagială” organizată de Asociaţia Originarilor din România din oraşul Rişhon le Zion, manifestare organizată în prezenţă ambasadorului României în Israel, E.S. Edward Iosiper, a unor parlamentari, a unor membrii al Consiliul Municipal al oraşului etc.
  
Şe preconizează şi un bogat program artistic adecvat, remarcându-se şi prezenţa marei cântăreţe, solista a Operei Israiliene, originară din România Mirela Grădinaru.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web