Dorohoi News Logo

Activităţi cultural-misionare al elevilor Seminarului Teologic Dorohoi - FOTO

Seminarul Teologic Dorohoi-Activitati cultural-misionare 1

La 1 Decembrie 2012 - membrii corului psaltic "AGNUS" au dat răspunsurile la slujba de TE DEUM oficiată de preoţii slujitori prezenţi la momentul oficial dedicat Zilei Naţionale a României, celebrat  în faţa Muzeului de Ştiinţe ale Naturii, la statuia cpt. Valter Gheorghe Mărăcineanu.
   
Elevul Răzvan Sarafim din anul II Pastorală, a fost prezent alături de colegii din Ansmablul "Mugurelul" al Clubului Copiilor din Dorohoi  şi de la Ansamblul de dansuri "Mărgineanca" din Botoşani, pe scena de la Alba-Iulia unde au reprezentat zona Moldovei. Ansamblul a obţinut Locul I la Festivalul Naţional „Ambasadorii Unirii” de la Alba Iulia, la secţiunea ansambluri de cântece şi dansuri.
    
Luni 3 decembrie 2012, elevii seminariști coordonați de d-ra Dorohoncianu Ana Maria, profesor de istorie, d-na Ignat Cristina Ionela, profesor  de Limba Română și d-l Hariga Daniel, profesor de muzică, au desfășurat activitatea „Unirea - Națiunea a făcut-o!”
  
În cadrul manifestărilor elevii au  intonat imnul „Deșteaptă-te Române”, apoi a fost prezentată sceneta „S-a întâmplat în Ardeal” având ca actori elevi de la clasa a IX-a Filologie bilingv. La final, s-au prezentat materiale documentare pregatite de elevi sub indrumarea d-rei prof. Anamaria Dorohoncianu și o suită de cântece patriotice interpretate de elevii de la cele doua profile ale Seminarulu, acompaniati instrumental de dl. prof. Danie; Hariga.
    
Joi 6 decembrie 2012, de ziua Sf. Ier. NICOLAE, corul psaltic "Agnus" al Seminarului dorohoian a fost prezent in parohia "Sf. Nicolae"-Bajura- protopopiatul Darabani, la invitatia p. c. pr. paroh Virgil BUHAIANU. Membrii corului au dat raspunsurile la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, sustinand si un concert de colinde. Aceasta colaborare a devenit deja o traditie, posibila datorita deschiderii catre Seminar a parintelui Virgil, care totdeauna a aratat interes pentru colaborarea dintre cele doua institutii, parohia Bajura fiind una dintre cele care trimite in mod constant absolventi de scoala gimnaziala, la Seminarul din Dorohoi.
   
Elevul Ionut IORDACHIANU din anul IV Pastorala, a interpretat cateva piese populare intr-un concert sustinut alaturi de colegii de la Ansamblul "DORULETUL" din Durnesti-Santa Mare, judetul Botosani.
   
Un grup de colindători de la cele două profile ale Seminarului dorohoian, acompaniaţi instrumental de Silvestru Bidaşcu anul III Pastorală au oferit un buchet de colinde copiilor de la Grădiniţa cu PP nr. 9 "Ştefan cel MAre şi Sfânt" din Dorohoi
   
7.12.2012 - elevii  Silvestru BIDASCU-anul III Pastorala si Andrei HRITULEAC-anul I Filologie bilingv, au sustinut la Botosani concursul de preselectie pentru "Gala Tinerilor Talentati" organizat de Asociatia "PRO-ARTIS" din Botosani, calificandu-se pentru gala ce va avea loc in data de 15 dcembrie 2012 la Botosani. Ei au concurat la: probe de instrument, acordeon-Silvestru si compozitie proprie, piesă hip-hop-Andrei.
   
La cea de-a doua ediţie a Festivalului de Colinde si Datini Ortodoxe „Trec Magii prin Vatra Moldovei”, organizat în data de 8.12.2012 de către Asociaţia "IHTIS"-"Independent life"- Botoşani şi partenerii: Centrul Europe Direct, Asociatia “Inimi la Unison” si DOROHOI NEWS, în sala Cinema "Unirea" din Botoşani, grupul vocal instrumental "HOI LA" al Seminarului coordonat de Adrian Nicolae şi Loredana Rusu din Dorohoi a obţinut premiul I.
     
La Grădiniţa cu PP nr. 6 Dorohoi, structură a Seminarului, s-au finalizat Concursurile judetene: „Micul pompier”, „Micul pieton” si „Copii frumosi si sanatosi” – faza pe unitate- zilele de 5,7 şi 8 decembrie 2012.

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web