Dorohoi News Logo

URĂRI ŞI AMINTIRI NU DE LEPĂDAT- de Iosef-Ioju Haimovici

Haimovici

Nu vă scriu de departe, ci de aici, cam din apropiere, mai bine zis din… Israel. De ce zic aici, pentru că, cuvîntul „AICI”, cel puţin pentru mine şi nu numai, înseamnă DOROHOIUL, iar ca să nu deviez de la idee, dumneavoastră întreaga dumneavoastră redacţie care cu un număr restrîns de oameni destoinici, ospitalieri, oameni de o nobleţe a parte, unde colegialitatea şi eleganţa în atitudini e la ea acasă, iar noi cei ce venim în contact cu dumneavoastră, meritaţi; să ne scoatem  în adevăratul sens al cuvîntului pălăria. Deci : JOS PĂLĂRIA.
  
Eu, noi, unde viaţa ne-a purtat peste ţări şi mări să ne împlinim destinul, Dorohoiul e cu noi şi fierbe în noi prin fiecare fibră. De aceea vă apreciem tare mult. O meritaţi din plin prin felul echilibrat, variat şi plini de ştiri de la cele centrale la cele locale. Scoateţi o publicaţie demnă de invidiat din toate punctele de vedere. Sădiţi în inimile noastre a celor ce vă citesc bucuria şi entuziaşmul, ele devenind în acest fel interesant pentru istoria oraşului, pentru noi toţi. Nu-i etic, să comentez sau să exemplific, comparînd, iar noi ce scriem profesionişti sau “pensionari” ca mine care colaborăm la zeci şi zeci de ziare, reviste din lumea întreagă, vă apreciem pentru frumosul bilanţ acumulat.
  
Bîntuit de febra scrisului şi a activitaţii mele cotidiene, credeţi-mă că cel puţin eu, materiale mele publicate, indiferent de publicaţia care mă difuzează, nu am posibilitatea de a le citi, dar acest „DOROHOI NEWS”, numai dacă îl vezi te face să-l urmăreşti şi să te amuzi ce poate ieşi din mîinile unor oameni destoinici, întotdeuna puşi pe fapte mari, pot spune fără nici o remuşcare adevăraţi artişti ai profesiei.
  
O publicaţie de o ţinută specială, care printre altele completează şi o bibliografie a mai multor lucrări de memoralistică apărute cu diferite prilejuri. Reamintesc că în aceste pagini de adîncă emotivitate apar locuri, fapte şi oameni în care reînvie lumea de ieri, dar suntem şi martorii faptelor cotidiene, contemporane cu noi.

Ce a-şi mai avea de adăugat sau de completat la acest într-adevăr „mic” LĂUDATIO care se vrea mare, decît să vă urez afectoasele mele urări şi multă prosperitate în anul care vine, iar cu ocazia Sfintelor Sărbători Creştineşti, a venerabilului şi neuitatul Crăciun, LA MULŢI ANI 2013! - Iosef-Ioju Haimovici

cultura
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web