Dorohoi News Logo

Criza şi politica în materie de audit

politica audit

În data de 13 octombrie Comisia Europeană va lansa o consultare largă privind politica în materie de audit şi funcţionarea acestuia (de exemplu în ce priveşte rolul auditorului, guvernanţa şi independenţa firmelor de audit, supravegherea organismelor de audit din ţările UE şi non-UE, configurarea pieţelor de audit, necesitatea unor reglementări pentru reducerea sarcinilor administrative pentru micile companii).
   În urma crizei sistemului bancar, au fost formulate o serie de întrebări referitoare la întărirea rolului organismelor de audit care, prin lege, au obligaţia să formuleze o opinie despre veridicitatea rapoartelor financiare ale companiilor şi la reducerea altor riscuri de natură financiară în viitor.
    Deoarece firmele de audit operează în ţări diferite, Comisia lansează această consultare publică pentru a stabili dacă este necesară schimbarea modului în care operează acest sector şi dacă este necesar să se acţioneze la nivelul Uniunii Europene. Contribuţiile formulate în cadrul acestei consultări sunt aşteptate până în data de 8 decembrie 2010. (DorohoiNews.ro)

 

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web