Liviu Pop speră ca până în octombrie să fie terminată Legea salarizării unitare pentru bugetari, corelată cu salariul mediu sau minim din sistemul economic, adăugând că aceasta nu va fi angajată prin răspundere sau ordonanţă de urgenţă de către Guvern.
Ministrul Liviu Pop a afirmat, vineri, că odată cu finalizarea Codului Fiscal se va lucra la Legea salarizării unitare pentru bugetari.
„Odată cu finalizarea Codului Fiscal, vom intra pe Legea salarizării unitare pentru bugetari pentru că ştiu că este un subiect care arde şi de aceea e foarte important să vedem forma finală a Codului Fiscal - plecând de la reducerea TVA, şi din 2016 şi din 2018, reducerea impozitului pe profit, reducerea CAS, pentru că prin Codul Fiscal se reduce CAS, 2,7 - 2,8 la angajat, angajator, dacă nu mă înşel. Sunt măsuri sănătoase pe care trebuie să le adoptăm în Parlament în aşa fel încât să avem o lege a salarizării unitare aplicabile şi vreau să vă asigur şi pe cei din partea sindicală şi pe cei din partea patronală că nu va fi o lege a salarizării unitare angajată prin răspundere sau ordonanţă de urgenţă", a spus ministrul.
Ministrul delegat pentru Dialog Social speră că până în luna octombrie va fi finalizată Legea salarizării unitare în aşa fel încât aceasta să fie corelată cu salariul mediu sau salariul mimim din sistemul economic.
„Legea salarizării unitare are trei mari componente, trei mari categorii din punct de vedere al sistemului bugetar - sănătatea cu asistenţa socială, administraţia locală şi centrală, şi educaţia. Am avut două întâlniri şi urma şi a treia luna aceasta; am spus că o facem când se finalizează Codul Fiscal şi atunci vom avansa în discuţie vizavi de legea salarizării unitare", a mai afirmat ministrul.
„Ştim că am greşit, am greşit. A fost la un moment dat o mică problemă cu APIA pe care am reparat-o foarte repede, am greşit cu bacşişul şi l-am retras, am greşit cu taxa pe stâlp şi am retras-o. Am recunoscut când am greşit. Era bine dacă recunoşteau şi alţii atunci când au majorat TVA, au tăiat salariile. Să îşi dea seama că au greşit şi să repare foarte repede şi eu cred că recunoaştrea greşelii nu este un lucru grav. Nu deţine nimeni adevărul absolut şi trebuie împreună să evităm orice derapaj, chiar dacă uneori e greu să recunoşti că ai greşit, mai ales în lupta cu evaziunea fiscală care din punctul meu de vedere e de cel puţin o mie de ori mai mare decât corupţia din România", a mai afirmat Pop. Sursa: romaniatv.net