Dorohoi News Logo

Se dau bani de la stat de la 1 decembrie! Cine sunt românii care vor primi o nouă indemnizație

bani-buget

Sfârșitul anului aduce o veste bună pentru zeci de mii de români care vor primi, începând cu această lună, o indemnizație de hrană în valoare de 300 de lei.

Dacă până acum numai angajaţii din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Justiţiei, SRI, SIE  şi SPP, alături de poliţia locală beneficiau de drepturi de hrană, începând cu decembrie 2018 o astfel de indemnizaţie se va acorda tuturor bugetarilor, potrivit legii salarizării unice. 

„Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizaţii de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiţiei - Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, precum şi a personalului poliţiei locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în legea salarizării unice. 

Aceste indemnizații se vor acorda, însă, proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară. Prin urmare,  primii bani aferenţi acestei indemnizaţii vor ajunge la beneficiari în luna ianuarie 2019, conform Adevărul.

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web