Dorohoi News Logo

Veste imensă pentru părinți! Ce vouchere ar putea primi

salarii-majorate

Părinții din România au parte de vești îmbucurătoare, pentru că ar putea beneficia în următoarea perioadă de vouchere afterschool. Totul, ca urmare a unei noi propuneri legislative ce se află la Camera Deputaților, pentru a fi supus dezbaterii, în cel mai scurt timp posibil.

Guvernul ar putea introduce vouchere de tip afterschool
Prin această inițiativă legislativă, guvernanții își propun să vină în întâmpinarea celor care preferă să apeleze la serviciile de tip afterschool. Cu ajutorul unor astfel de tichete, părinții vor putea achita parțial, sau chiar integral tariful copilului.

Trebuie știut, însă, că în cazul în care vor fi implementate, voucherele se vor adresa doar preșcolarilor și elevilor de până în clasa a patra. Pentru a putea beneficia de noua facilitate, cei interesați ar urma să formuleze o cerere în scris, în momentul în care își vor înscrie copilul la șocală sau la grădiniță. Totodată, documentul va putea fi completat și la finalul fiecărui an școlar.

Ce valoare ar avea tichetele afterschool
În ceea ce privește valoarea vouchere-lor de tip afterschool, potrivit noului proiect de lege aflat pe masa parlamentarilor pentru a fi supus dezbaterii, aceasta va ajunge la pragul de 400 de lei. Tichetele vor fi acordate sub formă de bonuri, putând fi inclusiv transferate.  Părinții care au mai mulți copii vor trebui să facă solicitări separate, pentru fiecare în parte.

În momentul de față, statul poate finanța programul „Școala după școală” doar pentru copiii și elevii aflați în grupurile dezavantajate, însă acest act normativ propune finanțarea orelor de afterschool pentru toți preșcolarii și elevii de până în clasa a patra, în cazul în care părinții vor solicita acest lucru. Pentru a intra în vigoare, proiectul legislativ va trebui, mai întâi, să fie aprobat în Parlament, după care ar urma să fie înaintat președintelui Klaus Iohannis, spre promulgare. Sursa: fanatik.ro

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web