Dorohoi News Logo

O, brad frumos şi scump!

O-BRAD-FRUMOS

Românii nu se mai înghesuie la pomi de Crăciun, iar vânzătorii riscă să rămână cu marfa după Sărbători. În timp ce cumpărătorii spun că preţurile sunt mari, vânzătorii se vaită că nu-şi pot acoperi nici măcar cheltuielile, potrivit ziare.ro.
   Piaţa Obor, cea mai mare din Capitală, a venit cu cea mai bogată oferta la brazii de Crăciun. În spaţii special amenajate, comercianţii încercau să atragă cumpărătorii, lăudându-şi marfa. Nu la fel de arătoşi ca brazii de import, cei româneşti erau cei mai căutaţi, datorită preţului sensibil mai mic. Preţurile sunt pentru toate buzunarele, pornind de la 20-30 de lei pentru un pom de 1,5 metri şi ajungând şi la 400-500 de lei pentru cei mai înalţi de 4 metri. Înplus, brazii româneşti mai au şi alte calităţi, susţin comercianţii.
   „Niciun brad adus din Danemarca nu miroase atât de frumos în casă ca unul din pădurile noastre", spune proprietarul unei pepiniere venit tocmai de la Alba. Clienţii cu mai puţină dare de mână spun că preţurile sunt exagerate, mai mari decât anul trecut. „Cam scumpi, dar n-avem ce să facem, luăm că aşa-i obiceiul", spune un cumpărător. Alţii s-au arătat supăraţi că n-au putut să negocieze prea mult. „Dacă nu o să lase din preţ, o să rămână cu ei pe tarabă, la fel ca şi anul trecut", a declarat un alt muşteriu. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web