Dorohoi News Logo

Află ce reduceri la taxe şi impozite îţi aduce anul 2011 in Municipiul Dorohoi

taxe si impozite (7)

Anul 2011 se anunţă a fi unul prosper în privinţa scăderii taxelor şi impozitelor. Pentru persoanele juridice impozitul va scădea de la 1,15%  în 2010 la 1,05% în 2011 cu condiţia ca detinătorii de societăţi comerciale şi întreprinderi să îşi fi reevaluat afacerile în ultimii trei ani, în caz contrar impozitul va ramane la 10%.
   De scăderi beneficiază şi cei care au închiriat spaţii, clădiri ale Consiliului Local din Dorohoi, ajungîndu-se de la 1,05%  la 0,75%. Patronii de baruri şi restaurante vor beneficia de 25% reduceri la impozit, astfel dacă impozitul e de să spunem, 8 milioane, se vor plăti doar 6 şi tot asa.
   Persoanele fizice care au închiriat spaţii de la Primarie nu trebuie să plăteasca impozit. O situaţie diferită se va produce în rîndul persoanelor afectate de inundaţiile din vară, multe case distruse de apă erau din paiantă, chirpici, ca atare impozitul era mai mic. Cei care au fost cuprinşi în programul de demolare şi reconstrucţie trebuie să se aştepte la impozite mai mari din cauza  materialelor din care casele sunt realizate, respectiv bolţari, cărămidă, etc.
   Conform unui raport al Biroul de Taxe şi Impozite din Dorohoi, în anul urmator 80% din taxe vor rămîne la nivelul celor din 2010, iar 20% vor scadea pentru persoanele fizice. (DorohoiNews.ro)

Autor: DorohoiNews.ro

 

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web