Dorohoi News Logo

Programul „Noua Casă” va continua și anul acesta. Plafonul de garanții oferite de stat este de un miliard de lei

casa

Ministerul Finanțelor a anunțat că programul „Noua Casă” va continua în anul 2024 iar plafonul de garanții este de 1 miliard de lei.

Programul „Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Beneficiarii pot achiziționa în cadrul programului următoarele tipuri de locuințe:

- locuințe noi, destinate achiziționării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenția Naționala pentru Locuințe, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

- locuinţe consolidate, destinate achiziționării, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de intervenție in vederea consolidării si/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;

- alte categorii de locuințe, recepționate la terminarea lucrărilor de construcții noi sau de intervenție in vederea consolidării și/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat.

Garanțiile acordate in cadrul Programului sunt garanții in numele și in contul statului, iar procentul de garantare se aplica in functie de categoria de locuință.

Pentru anul 2024 se vor putea înscrie în Program şi finanțatori care nu au participat în anul precedent. Aceștia au un termen de 7 zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a prevederilor Hotărârii de Guvern să transmită către FNGCIMM cererile de înscriere în etapa 2024 a Programului, însoțite de solicitările de alocare de plafoane de garantare.

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web