Dorohoi News Logo

Parlamentul a adoptat o nouă lege pentru reducerea risipei alimentare. Ce amenzi riscă firmele care nu respectă noile prevederi?

magazin alimentar

Camera Deputaţilor a adoptat marți, 20 februarie, în calitate de for decizional, o lege referitoare la diminuarea risipei alimentare. Potrivit acesteia, clienții vor putea beneficia de preţuri reduse la alimentele care sunt apropiate de data expirării. 

De altfel, această lege modifică și completează Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare. 

Este prevăzut faptul că „operatorii economici din industria ospitalităţii vor facilita consumatorilor finali să ia, fără costuri suplimentare şi în condiţii corespunzătoare de ambalare, alimentele pe care nu le-au consumat, la finalul meselor servite, şi vor informa despre această posibilitate în mod clar şi vizibil în meniu".

Prin noua lege sunt reglementate toate activităţile operatorilor economici din sectorul agro-alimentar şi măsurile privind reintroducerea alimentelor în circuitul economic, distribuirea alimentelor către persoanele defavorizate şi conectarea producătorilor locali cu distribuitorii şi comercianţii din România.

Pentru nerespectarea prevederilor legii, aceasta conține sancţiuni cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web