Dorohoi News Logo

Facelift și multiple îmbunătățiri pentru cea mai vândută mașină electrică din România

Dacia Spring

Dacia a prezentat noul Spring, mașina electrică de oraș care are o autonomie de până la 220 de kilometri și care va fi disponibilă la vânzare cu două motorizări, una de 65 de CP și alta de 45 de CP. 

Potrivit reprezentanților Dacia, autovehiculul se încarcă de la 20 la 80% în 45 de minute, la o stație rapidă CCS de 30 de KW.

Dacă este încărcată la o priză casnică, mașina are nevoie de 11 ore pentru a acumula de la 20 la 80%. 

Într-un comunicat al producătorului se menționează că „Spring răspunde perfect nevoilor unei mobilități simple, accesibile și eficiente, cu emisii zero. Conform datelor colectate prin intermediul sistemelor conectate la bordul vehiculului, utilizatorii săi parcurg zilnic, în medie, 37 km, iar viteza medie de deplasare este de 37 km/h. În 75% din cazuri, vehiculul este încărcat la domiciliu.”

De asemenea, „noul design al modelului se remarcă prin impresia de soliditate și robustețe susținută de volumele bine structurate și de liniile simple, curate, clar definite, precum cele ale capotei profilate. Un detaliu specific noului Spring îl reprezintă cele două benzi de culoare neagră prezente atât la nivelul calandrului, cât și transversal de-a latul hayonului, între blocurile optice spate. Semnătura luminoasă în formă de Y, similară celei a noii generații Duster, este prezentă atât la blocurile optice față, cu tehnologie LED, cât și la cele din spate.”

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web