Dorohoi News Logo

A început o nouă sesiune a programului Noua Casă 2024. 16 bănci admise și comisioane de administrare înjumătățite de FNGCIMM

noua casa

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Pentru anul 2024, plafonul de garantare, aprobat de către Ministerul de Finanțe, este de 1 miliard de lei

Comisioanele de administrare percepute de FNGCIMM au fost reduse anul acesta cu 50% (de la 0,30% pe an la 0,15% pe an, calculat la soldul garanției). 

Tot anul acesta au fost reduse 30% și onorariilor notariale pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare și a oricăror altor acte care se încheie.

Românii care doresc să-și achiziționeze o locuință, se pot adresa băncilor acreditate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, în vederea întocmirii dosarului de credit: Alpha Bank, BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, Libra Intrnet Bank, OTP Bank, EXIM Banca Românească, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank și Techventures Bank.

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web