Dorohoi News Logo

De luni se scumpeşte pâinea în judeţul nostru

paine

Compania Panmoris, una din importantele firme de pe piaţa panificaţiei locale, a anunţat că de luni modifică preţul pâinii. Gabriel Timofte, directorul companiei, a declarat că modificarea preţului pâinii a fost cauzată de creşterea preţului făinii şi a celorlalte cheltuieli de producţie.

„Din august 2010 şi până acum preţul la materia primă, adică făina, a crescut cu 105%, iar noi am ajustat preţul cu 33%. Scumpirea preţului benzinei s-a regăsit şi în scumpirea materiei prime, dar şi în celelalte costuri. Dar nu este singura scumpire care ne afectează. Spre exemplu, dacă acum un an dădeam 300 de milioane lei vechi pentru a schimba anvelopele la parcul auto, acum am plătit 500 milioane lei vechi”, a declarat Timofte.

Potrivit acestui, preţul franzelei „Neptun”, cel mai consumat produs de panificaţie din judeţul Botoşani, creşte de la 0,97 lei la 1,07 lei. Timofte a precizat că preţul real al pâinii ar trebui să fie de 1,38 lei pentru a putea acoperi costurile de producţie măcar.
    Scumpirea pâinii cauzată de creşterea preţului materiei prime şi a carburanţilor va duce automat, la creşterea pieţei ilicite din acest sector. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web