Dorohoi News Logo

Taxa de prima inmatriculare nu va fi desfiintata

taxa

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, anunta ca nu se pune problema desfiintarii taxei de prima inmatriculare, urmand ca in doua saptamani o comisie guvernamentala sa gaseasca o solutie in legatura cu decizia Curtii Europene de Justitie, care sustine ca taxa nu este conforma legilor europene. Oficialul a mai precizat ca varianta actuala a legii este “agreata de Uniunea Europeana”.
 
“Am avut o nota in Guvern cu taxa de prima inmatriculare. Trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea, principiul 'poluatorul plateste' trebuie sa functioneze si in Romania. Curtea Europeana s-a referit la o speta din Ordonanta 50 din 2008. Noi am modificat aceasta ordonanta in decembrie 2010 cu asistenta comisiei Uniunii Europene. De fapt, in cadrul procesului, comisia Uniunii Europene a fost de acord cu noi. Legea care este acum in vigoare este agreata de comisia Uniunii Europene, pentru ca toata lumea plateste taxa de prima inmatriculare indiferent ca e masina noua sau veche. Cine inmatriculeaza in Romania plateste.", spune ministrul, potrivit Hotnews.
 
Borbely a mai spus ca Executivul a decis sa infiinteze o comisie formata din reprezentanti ai ministerelor Mediului, Transporturilor, Justitiei, Economiei si ai Departamentului pentru Afaceri Europene care va analiza hotararea Curtii Europene, iar concluziile vor fi comunicate pana la finalul luni.
 
Referitor la persoanele care doresc sa achizitioneze autoturisme electrice prin programul “Rabla”, ministrul a spus ca acestia '”vor primi sase vouchere, si nu unul ca pentru programul obisnuit, ceea ce inseamna peste 5.000 de euro. De fapt, asta inseamna diferenta de pret intre o masina cu combustibil si una electrica. In plus, celor care nu vor participa la programul 'Rabla' o sa le acordam o facilitate de 25% din pretul autovehiculului electric, dar nu mai mult de 5.000 de euro.” (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web