Dorohoi News Logo

Taxa auto va fi plătită la prima vânzare

taxa auto

Coaliţia de guvernare a decis ce formă va îmbrăca taxa auto în situaţia celor care şi-au înmatriculat maşinile înainte de introducerea acesteia în ianuarie 2007.

Taxa auto va trebui plătită la prima vânzare a maşinilor înmatriculate în ţară înainte de intrarea în vigoare a acesteia (1 ianuarie 2007), cuantumul cu care va fi redusă taxa urmând să fie decis de Executiv, informează mediafax care citează surse participante la şedinţa de ieri a coaliţiei.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, spune că "ordonanţa sau legea" de modificare a taxei auto va fi adoptată de Executiv în următoarea şedinţă şi că propunerea sa este aplicarea unei taxe auto care să fie percepută la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de 1 ianuarie 2007, data de introducere a taxei de înmatriculare auto, cu o reducere a cuantumului taxei cuprinsă între 20-30%.

Rămâne neclar însă dacă taxa va fi percepută doar maşinilor de provenienţă străină, înmatriculate anterior datei de 1 ianuarie 2007, sau şi celor de fabricaţie autohtonă înmatriculate înainte de data menţionată. (DorohoiNews.ro)
 

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web