Dorohoi News Logo

Ce comisioane mai inventează băncile

comisioane

La ora actuală, sunt peste zece instituţii de credit care îţi iau comision dacă se dispune poprirea con­tu­rilor sau contului tău. De exemplu, Banca Italo-Romena îţi ia un comision de 120 de lei (circa 30 de eu­ro) pentru fiecare poprire a unui cont.

Majoritatea băncilor inventează noi comisioane sau le măreşte pe cele vechi în dorinţa de a strânge cât mai mulţi bani de la milioanele de români, care au conturi deschise la ele. Sunt însă şi câteva excepţii adică există şi bănci care încep să renunţe sau măcar să mai taie din anumite comisioane, scrie incont.ro.

La ora actuală, sunt peste zece instituţii de credit care îţi iau comision dacă se dispune poprirea con­tu­rilor sau contului tău. De exemplu, Banca Italo-Romena îţi ia un comision de 120 de lei (circa 30 de eu­ro) pentru fiecare poprire a unui cont. Pe lista băncilor care îţi comisionează poprirea se numără şi BRD, dar şi Banca Tran­sil­vania, Piraeus Bank sau Millennium Bank.
Primeşti bani în cont? Plăteşti! Este o nouă regulă şi toţi clienţii ATE Bank, Bancpost, BCR, BRD, Raiffeisen, Alpha, UniCredit Tiriac, CEC Bank, Banca Tran­sil­vania, Carpatica, Leumi, Libra, RIB sau Italo-Romena ar trebui să ştie asta.

Din comisioane, băncile câştigă foarte mult, mai scrie incont.ro. De exemplu, austriecii de la Raiffeisen, care controlează a treia bancă locală, au raportat pe primul trimestru venituri totale din comisioane de 45 milioane de euro ca proveninind de la subsidiara din România. Ţara noastră a avut cea mai mare contribuţie la veniturile obţinute din comisioane din întreaga Raiffeisen International. (DorohoiNews.ro)
 

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web