Dorohoi News Logo

Preţurile vor creşte din toamnă pe fondul scumpirii gazelor şi majorării accizelor

gaze

Nu vă bucurați prea tare de prețurile mai scăzute la alimente, căci alte scăderi de prețuri nu vor mai fi anul acesta. Economiştii avertizează că scăderea inflaţiei din iunie e sezonieră, iar din toamnă vor fi din nou scumpiri, după ce va creşte preţul gazelor şi se vor majora accizele. Producătorii sunt şi ei de aceeaşi părere- pâinea, carnea şi alte alimente nu pot decât să se scumpească.

Luna trecută a fost doar a cincea din ultimii zece ani în care românii au avut parte de ieftiniri. Toate celelalte luni au fost tot luni de vară, care aduc o scădere a preţurilor produselor agricole autohtone.

"Este o reducere sezonieră, întotdeauna pe lunile de vara inflaţia este mai mică", a declarat Liviu Voinea, directorul Grupul de Economie Aplicată.

Specialiştii sunt sceptici şi nu cred că în iulie preţurile vor mai scădea.
"Luna aceasta s-a înregistrat o reducere. Asta nu înseamnă că eu mă aştept că şi luna viitoare. În septembrie ar trebui să se facă simţită majorarea preţului la gaze", a declarat  Liviu Voinea.

Preţul legumelor s-a înjumătăţit într-o lună, dar la toamnă acestea se vor scumpi din nou.
"După jumatatea lunii august probabil vom asista la o perioada in care vom aduce din import, se vor epuiza ale noastre şi vom avea creşteri la preturi", a spus Ştefan Nicolae, preşedinte AGROSTAR. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web