Dorohoi News Logo

Planuri de dezvoltare urbană aprobate pentru Dorohoi, Botoşani și Flămânzi

dezvoltare

Prin Axa prioritara 1 din Programul Operational Regional 2007-2013: “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor potentiali poli de crestere”, sunt finantate orase poli de crestere, orase poli de dezvoltare urbana si centre urbane. Prin HG 998/2008 au fost identificati polii de crestere (Municipiul Iasi in Regiunea Nord-Est) si polii de dezvoltare urbana (Municipiile Bacau si Suceava la nivelul Regiunii Nord-Est), iar pentru toate celelalte orase sau municipii care depasesc 10.000 de locuitori, sub-domeniul Centre urbane s-a dovedit o oportunitate reala de dezvoltare.

Finantarea a fost acordata in baza unor Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, insotite de cereri de finantare individuale care vizeaza urmatoarele operatiuni: Reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban, Dezvoltarea durabila a mediului de afaceri si Reabilitarea infrastructurii sociale.

Alocarea financiara disponibila la nivelul Regiunii este distribuita astfel: 111,25 milioane Euro pentru Municipiul Iasi ca pol de crestere, 44,5 milioane Euro pentru Municipiile Bacau si Suceava ca poli de dezvoltare urbana si 66,75 milioane Euro pentru centrele urbane ale caror Planuri integrate de dezvoltare au fost aprobate: Piatra Neamt, Onesti, Negresti, Campulung Moldoveneesc, Moinesti, Vaslui, Flaminzi, Botosani, Pascani, Roman, Husi, Buhusi, Dorohoi si Gura Humorului.

Investitiile finantate prin aceasta axa prioritara vor conduce la cresterea calitatii vietii si crearea de noi locuri de munca in orase, prin reabilitarea infrastructurii urbane si sociale, dar si prin dezvoltarea antreprenoriatului. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web