Dorohoi News Logo

Surpriză: Motorina s-a scumpit masiv

Motorina scumpa

OMV Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa românească, a majorat marţi dimineaţa preţurile carburanţilor comercializaţi în staţiile proprii. Prin această scumpire, prima aplicată de companie în decursul lunii octombrie, cel mai ieftin sortiment de motorină a ajuns să coste mai mult decât cel mai ieftin sortiment de benzină.

Acest lucru s-a întâmplat întrucât compania a aplicat o majorare cu 12 bani/litru de motorină, iar la benzină cu 6 bani/litru. OMV Petrom nu mai publică pe site-ul propriu din luna aprilie prețurile medii ale carburanților, aplicând un alt sistem prin care poți vedea prețurile medii din fiecare stație.
 
Aceasta majorare este prima efectuată de OMV Petrom în decursul acestei luni.
OMV Petrom nu este singura companie de pe piaţa românească care a majorat preţurile carburanţilor. capital.ro a informat în urmă cu o săptămână că Rompetrol, al doilea mare jucătorm în funcţie de numărul de staţii, a scumpit toate sortimentele cu 3 bani.

Astfel, un litru de benzină Efix costă 5,51 lei faţă de 5,48 de lei. Sortimentul de benzină Alto 101 are un preţ de 6,16 lei/litru, cu 3 bani mai mult. Un litru de motorină Efix costă în prezent 5,49, iar sortimentul Alto 55 are preţul mediu de 5,8 lei/litru. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web