Dorohoi News Logo

Din 6 februarie, o firmă va putea fi înființată în trei zile

acte_documente

Începând cu data de 6 februarie va fi pus în aplicare mecanismul de înfiinţare a unei firme în trei zile, a anunțat premierul Emil Boc.

”Începând cu 6 februarie aşteptăm punerea în aplicare a mecanismului de înfiinţare a unei firme în trei zile. Deja ANAF-ul am înţeles că a pregătit ordinele necesare pentru simplificarea procedurii. La fel solicit şi Oficiului Registrului Comerţului, prin Ministerul Justiției, să coreleze aceste proceduri, astfel încât, începând de săptămâna viitoare, să putem da o veste bună mediului de afaceri cu privire la simplificarea procedurilor administrative, în sensul reducerii duratei de înfiinţare a unei firme. Şi sunt convins că Andreea Vass, consilier de stat, va fi un atent supraveghetor ca acest lucru să se întâmple”, a spus premierul Boc la începutul şedinţei de Guvern.

El a spus că simplificare a procedurilor administrative este una dintre măsurile de care va mediul de afaceri.

”Prioritatea noastră rămâne, fără niciun fel de discuţie, susţinerea creşterii economice în 2012. Şi ştiţi bine că avem câteva motoare ale creşterii economice care trebuie avute în permanentă atenţie de către dv. Cele şase miliarde din fondurile europene trebuie să devină realitate, apoi, cheltuirea cu eficienţă a celor 38,2 miliarde de lei din bugetul de stat pentru investiţii. Trebuie utilizate schemele de ajutor de stat şi de ajutoare de minimis, pe care Guvernul le are la dispoziţie pentru sprijinirea firmelor, a IMM-urilor, a celor care creează locuri de muncă. Nu în ultimul rând, continuarea simplificării procedurilor administrative, de reducere a tarifelor şi taxelor parafiscale şi de simplificare a procedurilor la care sunt supuse firmele”, a spus Boc. Sursa: capital.ro

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web