Dorohoi News Logo

Banii alocaţi de CJ primăriilor, blocaţi până în vară

consiliul judetean botosani

Primăriile nu vor putea folosi, cel puţin până în vară, fondurile alocate de Consiliul Judeţean, din sumele defalcate din impozitul pe venit sau din taxa pe valoare adăugată. Suma de 9,3 milioane de lei face obiectul unui proces dintre Instituţia prefectului şi Consiliul Judeţean, iar primul termen în acest dosar este programat a avea loc pe data de 4 iulie, însă acţiunea din justiţie se poate întinde până spre sfârşitul anului.

Astfel, primarii care visau că vor folosi sumele alocate de Consiliul Judeţean pentru rezolva anumite probleme administrative pentru a reuşi să câştige şi capital electoral nu au succes, scrie botosaninews.

Singura soluţie pentru deblocarea fondurilor este, în continuare, revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean 1/2012, prin care au fost repartizaţi banii către primării, astfel încât să fie respectate criteriile legale. Dacă actul normativ va fi rectificat, acţiunea din instanţă nu ar mai avea obiect.

În acest moment, chiar dacă prefectul Cristian Roman ar dori să retragă acţiune din instanţă nu mai poate face acest lucru.

Hotărârea atacată în instanţă este cea prin care consilierii judeţeni PSD şi PNL au împărţit bugetul la primarii celor două partide, lăsând fără bani atât Consiliul Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, cât şi Primăria municipiului Botoşani. (DorohoiNews.ro)

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web