Dorohoi News Logo

Cum vor fi stabilite noile tarife la taxiuri

taxi

Consiliile locale vor stabili noi tarife la transportul cu taxiul, după ce va intra în vigoare noua lege a taximetriei, modificările urmând să fie făcute până la 1 mai, după cum a estimat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Noile tarife vor fi stabilite după o formulă de calcul ce va ţine cont de uzura maşinii, preţul benzinei, coşul zilnic etc. şi vor putea fi calculate după ce va intra în vigoare noua lege a taximetriei care acum se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. "Proiectul a trecut de Comisia de Industrii şi Servicii şi cred că are toate şansele să treacă şi de plen, Camera Deputaţilor fiind forul decizional. În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, consiliile locale din întreaga ţară vor trebui să calculeze şi să aprobe noile tarife", a declarat Vasile Ştefănescu de la COTAR.

El a precizat că se va merge pe două tarife, unul pentru maşinile cu capacitatea cilindrică sub 2.000 de centrimetri cubi şi altul pentru cele peste această valoare. La Bucureşti, primul tarif va fi de 1,7-1,8 lei/km., iar cel de al doilea va ajunge la 2,5-2,6 lei/km.

Prin noua lege, taximetriştii nu vor mai fi obligaţi să folosească dispeceratul unei firme şi nu vor mai plăti acest serviciu, iar celor prinşi că circulă ilegal li se vor ridica numerele de înmatriculare şi vor fi amendaţi.

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web