Dorohoi News Logo

Cererile pentru APIA se depun până la 11 iunie

Cererile APIA

Fermierii care vor să obţină în acest an bani de la stat pentru suprafeţele agricole trebuie să depună cereri până la 11 iunie. Cererile care vor fi făcute după această dată nu vor mai fi luate în considerare pentru a fi decontate, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

În cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă au fost depuse, până astăzi, peste un milion de cereri de plată, pentru 9,73 milioane hectare. Majoritatea cererilor făcute până în prezent au fost depuse utilizând aplicaţia electronică IPA Online.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin, pentru anul în curs, fără penalizări, a fost 15 mai 2012, iar pentru cererile depuse după această dată se aplică, la suma totală de plată, o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare întârziere.

Sprijinul financiar acordat pe suprafaţă fermierilor români din fondurile europene a crescut de la 50,5 euro pe hectar, în 2007, 101 euro în 2012 şi va ajunge la 142 de euro pe hectar în 2013. Plăţile efectuate în campaniile 2007-2011 au fost de 3,091 miliarde euro, dintr-un pachet disponibil de peste 5 miliarde şi jumătate de euro până în 2013. Sursa: money.ro

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web