Dorohoi News Logo

Ministrul Agriculturii vrea pâine mai ieftină

paine

Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii, promite că anul viitor TVA-ul aplicat produselor de panificație, va fi redus până la 9 la sută. Patronatele spun că până una-alta, din cauza creșterii prețului la grâu, pâinea se va scumpi.

Constantin a declarat, marti, in cadrul unei conferinte, ca bugetul de stat pe 2013 va include "cu siguranta" TVA de 9 la suta la alimente, daca aceasta masura nu va fi implementata din acest an, relateaza Adevarul.

"Suntem in discutii, discutam zi de zi cu Ministerul de Finante, si sper ca dupa misiunea FMI din 25 iulie sa putem sa prezentam un grafic foarte clar de implementare a TVA redus la produsele alimentare, de 9%. Eu personal imi doresc chiar din acest an, pe doua zone, morarit si panificatie, sa introducem TVA redus, pentru ca acolo este evaziunea cea mai mare", a spus ministrul Agriculturii.

Rompan: Painea s-ar putea scumpi de luna viitoare

Pe de alta parte insa, ministrul Finantelor, Florin Georgescu, sustine ca o eventuala reducere a taxei la alimente va fi decisa dupa alegerile din toamna.

Painea s-ar putea scumpi in urmatoarea luna, daca brutarii nu vor absorbi cresterea de 20 la suta a pretului la grau, a declarat marti, la o intalnire cu presa, Aurel Popescu, presedintele Patronatului din Industria Panificatiei - Rompan. sursa: ziare.com

economic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web