Este ieftină, se găseşte în toate magazinele şi este considerată a fi o carne "uşoară", cu un conţinut redus de grăsimi. Carnea de pui este unul din cele mai consumate alimente din întreaga lume, iar la prima vedere nu prezintă niciun aspect negativ. Însă v-aţi întrebat vreodată de ce carne de pui este atât de ieftină, în comparaţie cu alte tipuri de carne? Asta pentru că un pui care cântăreşte 1,5 kg este crescut cu doar 1 kg de furaje. Asta pentru că cerealele modificate genetic grăbesc procesul de dezvoltare şi creştere al puilor hrăniţi cu astfel de furaje
Acest proces este creat şi gândit pentru ca producătorii să beneficieze de un venit cât mai mare într-o perioadă extrem de scurtă de timp.
Dacă întoarcem privirea spre trecut, observăm că prin anii ’50 perioada de dezvoltare a unui pui era de patru ori mai mare decât în prezent. Dacă atunci puiul ajungea pe masa consumatorilor în circa 4 luni, în prezent această perioadă s-a redus până la o lună. Sursa: incomemagazine.ro