Dorohoi News Logo

Spionul din calculatorul tău. Aceşti oameni îţi pot citi orice mail personal

spionul din calculatorul tau

Te-ai gândit vreodată că viaţa ta personală nu are secrete pentru IT-iştii din firma la care lucrezi, dacă aceştia chiar vor sau li se cere să afle ce comunici şi cu cine comunici în afara jobului?

Angajaţii care folosesc aceleaşi „device-uri" (smartphone-uri, laptopuri sau calculatoare de serviciu) atât pentru job cât şi în interes personal sunt expuşi scurgerilor de informaţii de ordin privat, se arată într-un studiu recent.

Potrivit raportului realizat de Aruba Networks, 25% dintre angajaţii din Europa şi 45% dintre cei din SUA sunt îngrijoraţi cu privire la accesul departamentului IT la datele lor cu caracter personal.

Dacă ar afla că oamenii din IT ar intra în căsuţele de e-mail pe care angajaţii le accesează în timpul jobului, 50% dintre angajaţii europeni ar încerca un sentiment de "furie", iar 47% dintre americani s-ar simţi „violaţi".

„Angajaţii resimt puterea pe care angajatorii o au asupra datelor lor personale, dar pe de altă parte sunt destul de neglijenţi cu privire la securitatea informaţiilor despre firmă pe care le deţin", se arată în studiu.

O altă concluzie din raport: până în anul 2017 jumătate dintre angajaţi vor folosi dispozitivele personale, în special telefoanele mobile, pentru lucrul în interes de serviciu.

Sursa: realitatea.net

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web