Dorohoi News Logo

Urmează să pleci în concediu? NU fă aceste 4 greşeli la birou pe ultima sută de metri

birou concediu

Ca să rezişti un an întreg cu stresul de la locul de muncă, ai nevoie de o deconectare totală pe perioada concediului de odihnă.

Este important să ţii cont de câteva lucruri în perioada de dinaintea plecării în vacanţă, dacă nu vrei să rămâi stresat şi pe plajă:

1. NU începe un proiect nou. Se spune că orice început este greu, aşa încât nu vei fi lăsat în pace de şefi dacă accepţi să demarezi un proiect nou pe ultima sută de metri. "Aminteşte-i şefului că pleci în concediu şi că nu are sens să începi nimic nou până la întoarcere", spun specialiştii de la US News.

2. NU uita să laşi un coleg în locul tău. Ca să nu fii bătut la cap de clienţi, şefi sau colegi, ai nevoie de un înlocuitor. Nu pleca în concediu fără ca toată lumea să ştie cine se ocupă de proiectele tale pe perioada vacanţei.

3. NU uita de setarea "out of office" pe e-mail. Este bine ca oricine îţi trimite un mesaj să fie înştiinţat instant cu privire la faptul că lipseşti din birou o săptămână sau două şi că un coleg îţi ţine locul pe perioada cât lipseşti. Dacă se vor strânge multe mesaje fără răspuns în căsuţa ta de e-mail vei crea frustrări în jur, vei găsi mult de lucru la întoarcere şi vei fi şi sunat când eşti plecat.

4. NU pleca fără să ai o dicuţie clară cu şeful direct. Este foarte important ca şeful tău să ştie că nu vei putea fi contactat sub nicio formă pe perioada concediului. Dacă are nevoie de ceva din partea ta, oferă-i timp de gândire cel puţin o săptămână înainte să pleci.

Sursa: realitatea.net

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web