Dorohoi News Logo

- „Alo… tocmai aţi fost înşelat”!

inselat_la_telefon

Aceasta ar putea fi consecinţa unei convorbiri avute pe telefonul fix sau mobil cu o persoană necunoscută căreia i-aţi da curs solicitării de depune bani în diverse conturi.

Inventivitatea persoanelor „cercetate cu legea” nu cunoaşte limite. În ultima perioadă s-a conturat o nouă metodă de înşelăciune, cunoscută sub numele de metoda „ACCIDENTUL”.

Autorii acestor înşelăciuni acţionează în felul următor: părţile vătămate sunt contactate telefonic, fiindu-le adusă la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident rutier soldat cu victime, fiind necesară şi urgentă trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor pentru ca persoana respectivă să nu fie arestată.

Pentru a nu deveni victimă a acestor infractori, poliţiştii sibieni vă recomandă  ca atunci când primiţi asemenea telefoane să nu acceptaţi convorbiri cu persoane necunoscute, indiferent de calitatea pe care aceştia spun că o au. Nu daţi informaţii cu privire la persoana dumneavoastră şi întrerupeţi convorbirea imediat, fără daţi crezare celor auzite.

NU UITAŢI! În cazul în care un membru de familie este implicat într-un accident rutier singura instituţie abilitată să vă informeze cu privire la acest lucru este Poliţia. Contactaţi telefonic poliția pentru a verifica aspectele semnalate la telefon.
Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră aţi primit pe telefonul mobil mesaje text sau apeluri telefonice prin care persoane necunoscute, care pretindeau a fi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale sau colaboratori ai acestora, vă anunţau de câştigarea unor premii. În spatele acestor „premii” nu exista nimic, iar cei care au dat curs „invitaţiilor” au suferit prejudicii materiale.

O astfel de faptă a fost înregistrată în municipiul Sibiu, în data de 23 iulie a.c.. În urma mobilizării rapide a poliţiştilor a fost posibilă identificarea autorului.

Le adresăm cetăţenilor recomandarea de a nu da curs unor astfel de oferte întrucât ele nu sunt reale! Dacă aveţi suspiciuni cu privire la persoana/persoanele care vă apelează sau care se prezintă la uşa dumneavoastră, rugaţi-i să se legitimeze şi verificaţi, prin apel telefonic la societatea sau compania pe care pretind că o reprezintă, dacă apelul sau prezenţa unei asemenea persoane este legitimă, reală.

În cazul în care sunteţi victima unei astfel de fapte, sesizaţi de îndată Inspectoratul de Poliţie.

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web