Dorohoi News Logo

Grădina Verde vă informează: Cultivarea legumelor la ghiveci

Legume la ghiveci

Cultivarea legumelor pentru consum casnic la ghivece prezintă numeroase avantaje:

·    posibilitatea cultivării în spații la îndemână celor care nu dispun de teren agricol: pe balcon, pe terasă, într-un living luminos sau într-o microseră în imediata vecinătate a casei;
·    controlul absolut asupra calității solului – substratul de cultură este alcătuit din turbă de sphagnum și compost, elemente naturale care asigură creșterea plantelor în condiții bio. Udarea se poate face deasemenea cu zeamă de compost (caută pe google - compost tea), rezultatele fiind în astfel de condiții uimitoare;
·    controlul condițiilor climatice – vasele cu plante vor fi așezate în locuri ferite, adăpostite, semiumbrite, astfel încât plantele crescute în astfel  de condiții vor beneficia de condiții superioare celor cultivate în grădina de legume sau în câmp;
·    plantele crescute în ghivece în condiții controlate de sol și la adăpost de ploile acide sau arșița soarelui vor fi ferite de boli sau dăunători, astfel încât nu vor fi necesare tratamente cu substanțe chimice. Dezvoltate viguros și hrănite corespunzător cu zeamă de compost, aceste plante nu vor avea nevoie decât de un minim de tratamente bio – zeamă de urzici pentru combaterea bolilor și soluție de săpun cu cenușă în cazul apariției insectelor dăunătoare, astfel că la ziua recoltei vom putea fi siguri că avem pentru consum plante bio, fără reziduuri de pesticide periculoase.

Singurul dezavantaj aparent al acestui tip de cultură îl reprezintă prețul ridicat – respectiv cheltuielile pentru achizitionarea ghivecelor și a substratului de cultură.Aceste investiții se fac însă o singură dată, atât ghivecele cât și substratul putând fi refolosite ani la rând.

La Grădina Verde cultivăm în acest an la ghivece roșii, vinete, țelină și ardei – toate în sistem bio.

Vă așteptăm cu drag!

Autor: ing. Puiu Constantin - Pepiniera Grădina Verde - Click AICI

 

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web