Dorohoi News Logo

Facebook schimbă din nou News Feed-ul

facebook

Ştiaţi că într-o zi obişnuită utilizatorii de Facebook pot vedea doar 20% din postările prietenilor? De ce doar atât? Pentru că restul este filtrat de Facebook şi este considerat a nu fi suficient de interesant pentru tine.

Pentru a schimba acest lucru, Facebook a anunţat de curând faptul că pregăteşte un nou algoritm pentru News Feed-ul reţelei de socializare, scrie DigitalSpy.

Mai concret, afişările vor fi personalizate pentru fiecare utilizator în parte. Cele mai mari două schimbări ce urmează a fi implementate constau în:

Story Bumping va modifica modul în care utilizatorii vizualizează propriul News Feed. Ideea generală a Story Bump este aceea de nu mai permite membrilor site-ului să rateze "poveşti" relevante.

Algoritmul nou de calculare a importanţei şi afişare a conţinutului are ca scop aducerea sub ochii utilizatorilor a anumitor evenimente si povesti pe care aceştia nu le-au văzut pentru că erau prea vechi, dar care sunt suficient de importante pentru că sunt populare prin numărul de Like-uri sau comentarii. Chiar dacă sunt mai vechi, aceste informatii urmează a fi afişate în zona superioară din News Feed, ele fiind totuşi considerate a fi "noi pentru tine".

În prezent, Facebook foloseşte un algoritm destul de complicat pentru a calcula ce informaţii afişează pentru fiecare, luând în consideraţie numărul de likeuri, comentariile, dar şi cât de apropiat este utilizatorul de persoanele din lista de prieteni.

A doua mare schimbare constă în organizarea News Feed-ului având la bază ultimile 50 de interacţiuni pe care o persoană le are pe Facebook. Asta înseamă că persoanele cu care interacţionezi cel mai des vor influenţa modul de afişare, dar şi content-ul pe care îl vizualizezi. sursa: economica.net

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web