Dorohoi News Logo

Trucuri în bucătărie ca să găteşti sănătos şi gustos în acelaşi timp

trucuri

Majoritatea persoanelor consideră că mâncarea sănătoasă este fără gust şi nu oferă nicio satisfacţie atunci când este consumată. Ca să găteşti sănătos, dar şi gustos trebuie să ştii câteva trucuri!

Marinează carnea!
Ca să îi conferi o aromă senzaţională este bine să laşi carnea la marinat cu diverse condimente preferate. Astfel gustul ei va fi unul îmbogăţit după ce o vei scoate de la cuptor.

Foloseşte sucul de lămâie!
Sucul de lămâie este recomandat pentru toate preparatele, în funcţie de gusturile fiecăruia. Nu trebuie să adaugi mult dacă nu îţi place gustul acru, ci doar să stropeşti legumele sau carnea pentru un plus de savoare.

Foloseşte din belşug ceapa şi usturoiul!

Ceapa şi usturoiul schimbă complet orice reţetă şi savoarea lor este inegalabilă. Salatele, fripturile sau tocăniţele vor fi mult mai gustoase dacă foloseşti ceapa şi usturoiul.

Foloseşte mirodeniile în loc de multă sare!
Combinaţiile de plante aromatice diferă în funcţie de gusturile fiecăruia. Fie că le foloseşti proaspete sau uscate, aceste condimente vor transforma orice preparat fac într-unul delicios. Foloseşte-le în orice mâncare şi încearcă să foloseşti mai puţină sare.

Evită rântaşul şi smântâna în ciorbe
Rântaşul, adaosul de ou şi smântână, precum şi călirea legumelor în ulei nu sunt necesare pentru a prepara o ciorbă delicioasă. Foloseşte-te mai degrabă de sucul de roşii sau de roşiile proaspete, borş sau iaurt degresat pentru a face ciorbele mai gustoase.

Ai poftă de cartofi prăjiţi? Prepară-i la cuptor!
Ca să nu prăjeşti cartofii în baie de ulei este de preferat să-i stropeşti doar cu puţin ulei şi să presari peste ei rozmarin. Apoi se pun în tava de la cuptor tapetată cu hârtie de copt, se introduc la cuptor şi vei obţine o alternativă delicioasă la cartofii prăjiţi. Gustoşi şi mult mai sănătoşi.

Fă omleta din mai multe albuşuri şi doar un gălbenuş

Dacă vrei să faci o omletă sănătoasă, dr. Nicolae Hâncu îţi recomandă să foloseşti doar un ou întreg şi mai multe albuşuri. De asemenea, trebuie să foloseşti ulei doar cât să ungi tigaia, iar pentru un plus de savoare şi volum adaugă ceapă, ardei şi verdeaţă în omletă.

Şniţele şi chiftele la cuptor
Ca să nu le prăjeşti în ulei, dr. Nicolae Hâncu îţi recomandă să prepari şniţelele şi chiftelele la cuptor.

Foloseşte iaurt în loc de smântână

Un iaurt mai gras va înlocui cu succes smântâna care aduce un surplus de calorii şi grăsimi saturate care afectează inima.

Nu folosi mult ulei în salate

Una dintre capcanele în care poţi cădea atunci când îţi faci salate este aceea de a folosi exagerat de mult ulei. Nu este necesar şi nici sănătos, de aceea este bine să-l măsori şi să-l amesteci cu zeamă de lămâie şi mirodenii. Sursa: eva.ro

 

DorohoiNews.ro



Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web